Πέμπτη

To πόκερ μάθημα σε σχολεία των Η.Π.Α!


Μπορεί ο τζόγος να βοηθήσει τα παιδιά με τα μαθηματικά;



Σε ένα γυμνάσιο της Virginia των Η.Π.Α. έχει δημιουργηθεί εντός σχολείου μία τάξη πόκερ στην οποία οι καθηγητές βάζουν προβλήματα μαθηματικών στους μαθητές από παρτίδες πόκερ.
Εν συνεχεία, οι μαθητές παίζουν μεταξύ τους και ένας μαθητής που τα πηγαίνει πολύ καλά, δήλωσε στην Washington Post «Δεν ξέρω αν τα μαθηματικά με βοηθούν στο πόκερ ή το πόκερ στα μαθηματικά». Το συγκεκριμένο τμήμα ασχολείται περισσότερο με προβλήματα αναλογιών και έχει ήδη γίνει από τις δημοφιλέστερες εξωσχολικές δραστηριότητες.





Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε καθηγητές να χρησιμοποιούν το πόκερ ως εργαλείο μαθηματικών προς τους μαθητές τους.

Στο πανεπιστήμιο του Harvard, ο σύνδεσμος μεταξύ κέντας και χρώματος αλλά και η ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν γίνει από τα βασικότερα σκέλη της διδασκαλίας.

Παρόλα αυτά, πολλοί ειδικοί οι οποίοι είναι κατά του τζόγου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως οι έφηβοι δεν είναι ακόμα ενήλικες ώστε να μαθαίνουν παιχνίδια τζόγου, κάτι το οποίος εγκυμονεί πολλά πιθανά προβλήματα στο μέλλον.

Σε προηγούμενοι είδηση, σας είχαμε αναφέρει πόσο εθισμένοι είναι οι Καναδοί στον τζόγο. Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει τον εθισμό Καναδών εφήβων με τραγικά αποτελέσματα. Στην πόλη Οντάριο, πάνω από 29,000 μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον τζόγο, με τον κυριότερο να παρατούν το σχολείο για να ασχοληθούν με αυτό το επικίνδυνο άθλημα.

Η μελέτη αναφέρει ότι οι μισοί μαθητές του Οντάριο έχουν τζογάρει, με το 3% να εθίζεται.


Οι ψυχολόγοι λένε ότι αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα, καθώς οι εθισμένοι στον τζόγο μαθητές είναι 18 φορές πιο πιθανό να προβούν σε απόπειρα αυτοκτονίας, 11 φορές πιθανότερο να συμμετάσχουν σε καυγά συμμοριών και να οπλοφορούν και 20 φορές πιθανότερο να πουλούν ναρκωτικά.


πηγή: web only

Δεν υπάρχουν σχόλια: